Tuesday, February 5, 2013

sakit hati siri 3

aku cume nk cakap yg aku memang xrase bersalah langsung dgn ape yg aku buat semalam...dah tua pon bangang lagi...aku bkn surah kau baiki mesin photostat pon kn aku cume mntk tlg kau photostatkan kertas 2 keping sbb aku mmg bz...dah byk kali aku panggil kau xjwb2 n buat bodoh je mmg aku naik hantu la kan...sudahnye kau mmg kne maki ngn aku...kau nk xpuas hati dengan aku???aku lagi byk yg aku xpuas hati ngn kau...limit sabar aku ade had jgk...aku rase aku dah cukup baik ngn kau tapi penah kau berimbang rase ngn aku???xpnh kan...cukuplah...aku dah menyampah...jgn harap aku nk mntk maaf kau...

Sunday, June 24, 2012

siri menyakitkan hati lagi!!!

dear ainee... sudah-sudahla nk mengharap sesuatu yg xpasti....xpyh la nk sebok stalk fb di die ngn si die setiap mase..dan yg paling bangang apesal ko sebok2 nk add fb die???kenape???xserik ke nk sakitkan hati sendiri???xpenat eh nk nanges xtentu hala???brape kali la nk nk sakitkan hati sendiri ats sbb kedegilan ko yg melampau2...dah2 pasni sile romove ainee...tolong la....tolong jgn nk malukan diri ko ainee..sila la syang diri ko sendiri lebih dari ko nk sayang orang laen...full stop...

Wednesday, January 11, 2012

.....pasaL hati.......

kadang-kadang ade satu tahap yang mane kite terpakse berputus asa....bkn sbb mmg nk berputus asa tetibe...tapi itulah pekara terbaik yg kite boleh buat...lebih baik berputus asa dari awl...bile mase masih mampu...bile mase belum kritikal....bile mase masih belum terlewat!!!!!kepada diri sendiri aku nk pesan!!!!!tolonglah give up sekarang jgk ainee...jgn penah terfikir....jgn letak harapan walau sedetik pon sbb harapn tulah yg bakal memusnahkan kan diri!!!!!!!!!!!!jgn cepat percya...jgn nk cepat sgt sayang org....jgn terlebih berharap...sebab semua KHAYALAN semate....paling PENTING JANGAN CEPAT PERASAN!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, December 21, 2011


2011 dah nk abes oi!!!so ape pencapaian terhebat anda?pencapaian aku biase2 aje..sbb aku orgnye biase2 aje...cuma wishlist yg terakhir telah terlengkap..yeay!!!!!!dah smpi uss!!!finally kan....hahaha...uss adalah sgt best okey...cume yg xbest xsempat nk tour ke semua tmpt satu hari..ditambah pula ngn hujan yg bkn renyai2 tapi ala2 monsun timur laut gayenye ye...dah kate pon g musim tengkujuh kan...& seperti biase aku akan meninggalkan satu kenangan yg kelihatan mcm xlogik nk dibuat tapi tetap terjadi...hahahaha...bisaela ainee kan mmg cam2...okey peristiwa nya camni...gua tgh gedik excited nk bergambo ngn panda beso yg mmg gomok...ape name die poo eh?aku xtau pasal aku xtgok pong kungfu panda 2...giler femes panda gomok ni...nk ambik gambo ngn die kena beratur...termasuklah aku kan...miahahahaha...dah smpi turn...terover melompat2 last air coke yang aku beli telah melambung okey...sikit je lagi nk kne si panda gomok..si tuan panda gomok dah pandang laen mcm...kalo tersimbah kt si panda x ke bale nk mencuci die...terkial2 si panda gomok lari dari dr aliran air coke aku...hahahaha..aku dah xksh nk mntk maap sbb ape yg paling penting adalah mane pegi penutup botol air aku...mahal siot aku beli $18.00 okey mau xmenggila aku mencarikkan..hahahaha...eventhough mcm kanak2 sgt...ah xpeduli okey...

Wednesday, November 23, 2011

haih!!!!duit oh duit!!!

Dengan ini ingin mengumunkan bahawa akan pokai to the max!!!!haih...arini gaji...arini jgk la pengurangan nilai dalam acct berjalan lancar tanpa sekatan...mampos...terasa nk crk keja part time kat kedai mknn supaya leh mkn free....demm!!!!!marah dengan diri sendiri sbb xpandai nk uruskan duit!!!!!!!!!!

Thursday, August 18, 2011

sakit hati??? itu pekara biase

blog aadalah tempat melepaskan kemarahan yang tak terlepas..

okey kau ade xrase rase sakit hati bile kau kene marah tapi kemarahan itu adalah hasil daripada tindakan orag laen yang nmpk bagus depan bos tapi akibatnya kau yang akan kena...tolonglah aku dah penat dengan semua 2...hari ni kau cakap laen esok kau cakap lain..keling sangat kan kau...ape nak cakap sebenarnya...

nk cakap orang lain tak function tapi kau yang lagi tak guna haram satu sen pon...bukan nak cakap besar tapi mostly income yang masu kevery single sen aku yang usahakan!!!!!ko ade?ko ape pun xde...jadi ko xpenah duduk kat tempat aku jangan pandai cakap yang ko hebat...gebang2 kat orang ko the best...huh ko buat keje itu keja ini ...ade ko penah rase ape yang aku rase....keje aku kerja orang lelaki tapi aku ni perempuan??????so ape masalah ko nk bandingakan ape yang aku buat ngn ape yang orang lain buat...kite xpenah rase sitauasi kerja orang lain jadi jgn sibok nak judge orang....kalau ko rase ko bagus ape kata ko buat je sendirik...faham...

aku pun xtau ape masalah...aku memang cepat nangis...nilah nature anak tunggal agaknye...tapi aku bkn nangis sbb ko marah aku tapi aku nanges sbb aku xdpt lepaskan ape yang aku rase...aku bukan orag yg suke nk kipas org...aku mmg xsuke nk menggampu...tapi betolah ape orang cakap org yang just focus buat kerja die xde sape akan pandang...semuanya nk bermanis mulut....aku just xsuke untuk jadi hipokrik..end up ko paling benci dia sebenarnye..

Ya Allah berikan aku kekuatan...aku hanyalah hamba yang kerdil...



Thursday, July 21, 2011

rindu tiada penghujung

22 julai 1999-22 julai 2011

12 tahun..time moving fast....cepatnya mase pergi...12 taun aku hidup tanpa kasih sayang seorang ibu...pada arwah mak yang amat dirindui....semoga roh emak sentiasa di cucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman...amin

al-fatihah untuk mak...pada emak...ani berusaha untuk menjadi anak yang baik...

rindunya yang amat dengan panggilan mak!!!!

There was an error in this gadget